Tjenester

Alle barn har rett til å ha et navn og å høre til et land, og å kjenne til foreldrene sine og få omsorg fra dem, så langt det er mulig.

– FN barnekonvensjon, §7  

Diskret oppsporing av ukjente nære slektninger

Jeg følger strenge etiske etiske retningslinjer for genetisk genealogi og inngår konkrete avtaler om med deg om hva som skal/kan gjøres eller ikke. Alle er forskjellige, og det er mange grunner til at din historie ble slik den ble. Hvorfor er ikke viktig, du er og har rett ti l å vite hvem du er. Ingen kan noe for at de ble til. Hjelpe bare til å finne ut av opphav. Kan dessverre ikke garantere noen svar. Noen ganger tar det lang tid å finne ut av ukjent slektskap, uansett er hovedmålet å jobbe tett med deg og gi deg kunnskap til å komme deg noen steg videre.


Photo by Edward Jenner on Pexels.com

Finne ukjente – DNA

DNA lyver ikke, men hva det forteller er ikke alltid like enkelt å finne ut av som fersk slektsgransker. Hjelper enkelte å finne ukjente i slekta, som ikke er for langt tilbake i tid. Saker som går lengre tilbake i tid enn besteforeldre røres helst ikke. Det er for mange å hjelpe som har nærmere slekt som trenger hjelp. Min styrke ligger i kunnskap om DNA, og verktøy som hjelper deg å finne ut hvem som er i slekt med hvem og hvordan. Ja, jeg er rene DNA dektektiven.

Photo by Craig Adderley on Pexels.com

Slekstgranskning – slektstrær

DNA alene kan som oftest ikke løse gåten med hvem dine foreldre eller besteforeldre var. Slektstrær må bygges for å finne sammenhengen mellom dine DNA treff. Noen ganger kan det være lurt å lage disse ett sted som ikke knytter deg direkte til dine nær ukjent familie i en innledende fase. Jeg har abbonement hos flere selskap som både muliggjør søk/leting i andres trær og samarbeid.

Photo by RODNAE Productions on Pexels.com

Automatiserte lister

Kan lage filtrerte excel lister som kan oppdateres automatisk når du får nye treff. Har du kjent slekt og vil få frem de som er på din ukjente familieside kan dette gjøres. Våre spesial tilpassede lister kan forenkle din fokus i jakten på ukjent far/mor eller bestefar/bestemor.


Ønsker du hjelp, ta kontakt

Tar i utgangspunktet få saker som DNA dektektiv, fordi dette gjøres på fritiden. For å sile saker må du svare på en enkel spørreundersøkelse